viernes, 23 de octubre de 2009

-COED 23/10/2009-


Descripció


A la sessió d’avui de COED hem assistit a la lectura d’un poema de Miquel Martí i Pol que parlava dels paletes i hem aprofitat per introduir el tema del debat. Així doncs la Lluïsa ens ha presentat la Lliga de Debats Vives on hi participen 20 universitats dels països catalans i debaten sobre temes d’actualitat.
El visionat de la IV final d’aquesta lliga entre les universitats Pompeu Fabra i la Universitat de Barcelona ens a servit per saber com hem de tractar els temes i com haurem de dur a terme el debat davant d’un públic expectant.

Reflexió

El moment de la lectura de poemes és un dels que més em fascinen de l’assignatura ja que és un moment per a relaxar-se, per deixar-se portar pels sentiments que et provoca l’escoltar històries explicades rere els versos del poema. A la classe tothom resta expectant, atent… mentre la Lluïsa ens regala dia rere dia un petit poema.
Trobo que fan falta més moments així a la vida quotidiana.
Dediquem poc temps a escoltar, a sentir… si més no, jo crec que hauria de fer-ho més . És realment sorprenent el que pots arribar a aprendre de tu mateixa en aquests moments de reflexió.
Al arribar a casa he decidit buscar un poema de Miquel Martí i Pol que descriu a la perfecció el que sento cada cop que resto en silenci, escoltant…
Feia temps que no tornava a llegir aquest poema, potser massa i tot.


Aquest silenci
Miquel Martí i Pol

La Tarda molt intensa m' ha portat
aquest capvespre plàcid.
Reposo els ulls cansats
en l' ordre dels prestatges plens de llibres,
en l'ordre de la cambra.

Es fa fosc lentament, s' encenen llums,
i és més pausat el batec de la vida.

Estimo aquest silenci i aquesta hora
i més ara que em gronxa fins perdre'm
en el record de tu
que mai no m'abandona


Aprofundiment

La web de la Xarxa Vives és una web molt completa on podem trobar diversos enllaços a vídeos d’anteriors lligues.
Aquí us deixo l’enllaç al vídeo íntegre de la final de la I Lliga de Debat Universitari organitzada per la Xarxa Vives d'Universitats, protagonitzada pels equips de la Universitat Ramon Llull i la Universitat de València. La Universitat Ramon Llull va acollir aquesta primera edició de la Lliga, que va tractar el tema "Els diners fan la felicitat?", entre els dies 9 i 13 de març de 2005No hay comentarios:

Publicar un comentario