sábado, 21 de noviembre de 2009

- 20 de Novembre -

El passat dissabte vaig realitzar la visita de la jornada de practiques a un espai lúdic.
Vaig escollir l’Aquàrium de Barcelona ja que aquell mateix dissabte tenia una visita programada amb l’Esplai.
Primerament vaig interessar-me per saber la perspectiva educativa de l'Aquàrium com centre d'interès públic i com aquest s'adaptava als nens en funció de les seves edats.
Respecte això, a la web de l'Aquàrium podem trobar un informació on es detalla tot el contingut pedagògic relacionat amb cada etapa educativa, distribuïda doncs en:
- infantil.
- primària-
- secundària.
- batxillerat.

Vaig trobar molt interessant el dossier d'activitats que es corresponia a l'etapa de Primària, on s’expliquen els tipus d'activitats que des de l’Aquàrium es realitzen, i quina és la seva política com a centre lúdic i educatiu.

El 2010 serà l'any Internacional de la Biodiversitat, i des de la mateixa entitat volen promoure'l, així com conscienciar des de ben petits als nens que cal cuidar el fons marí i que cal conèixer tot allò que podem arribar a trobar-hi.
A més a més els nens, durant la seva visita a l'Aquàrium o més tard, un cop ja són a l'escola poden pintar els animals que han vist, aprofundint així la seva visita i aportant entreteniment als més petits.

Una altra de les activitats que des de la web es fomenta és la formació del professorat, de forma gratuïta, per tal de que els docents coneguin amb exactitud les activitats a les que poden optar si concerten una visita, com possibles activitats que poden realitzar a l’aula per tal d’introduir als nens en la matèria i un cop a l’Aquàrium poder profunditzar en el que els alumnes considerin més rellevants. Aquesta formació s’imparteix els dimecres i demanant cita, per tal de que des de l’Aquàrium se’ns pugui oferir un tracte més personalitzat i més a mida.

Així doncs, l’Aquàrium acosta una experiència molt profitosa i engrescadora i posa a l’abast del professor milers de recursos a la seva pàgina web.



(la imatge és un enllaç a la pàgina web de l'Aquàrium)

No hay comentarios:

Publicar un comentario